Visegrád látkép

Hirdetéseink

Évközi 19. vasárnap

2022. augusztus 7.

 1. Augusztus 1-jével a szentmisék rendje megváltozott az új, oldallagosan ellátandó plébániák (Pilismarót, Dömös) következtében. A legfontosabb változás, hogy a vasárnap délelőtti szentmise 9 óra helyett 11 órakor kezdődik. A részletes miserend a hirdetőtáblán található.

 2. A héten hétfőtől péntekig napközis hittantábor lesz a plébánia közösségi házában. A gyerekek Szent László, a lovagkirály életével ismerkednek meg. A táborvezetők kérik a híveket, kísérjék imatámogatással az egy hetes táborozást, hogy Szent László valódi példaként álljon gyermekeink előtt, és a közösen eltöltött idő lelki épülésükre szolgáljon.

 3. Jövő vasárnap a dömösi Szentfa-kápolnánál de. 9 órakor lesz búcsúi szentmise.

 4. A Történelmi Vitézi Rend és Pilismarót önkormányzata szeretettel hív minden érdeklődőt jövő vasárnap du. 4 órára a pilismaróti templomtérre a Nemzeti Emlékoszlop és Országzászló avatásának 10. évfordulója alkalmából tartandó ünnepségre. Áldást mond dr. Beer Miklós nyugalmazott váci püspök és nagytiszteletű Gerecsei Zsolt református esperes.

 5. Előre hirdetjük, hogy aug. 15-én, hétfőn, Nagyboldogasszony ünnepén este 7 órakor lesz templomunkban szentmise.

  Augusztus 20-án, szombaton de. 9 órakor pedig litánia Szent István tiszteletére, majd kenyérszentelés és ünnepi műsor. Szentmise augusztus 20-án csak este 6 órakor lesz!

 6. Barabás Gábor a temetőben elvégezte a kaszálást. Köszönjük munkáját!

 7. Bergmann István életének 71. évében elhunyt. Temetése péntek du. 3 órakor lesz, majd utána érte az engesztelő szentmise.

 8. Onódy Aladárné Sasvári Edit temetése péntek du. 5 órakor lesz, majd utána érte az engesztelő szentmise.

Régebbi, de még aktuális:

 1. Hétfőtől változások lesznek a szentmisék rendjében, mivel Dömös és Pilismarót községek lelkipásztori ellátása Visegrádról fog történni. Augusztus 1-től Visegrádon kedden, szerdán, szombaton és vasárnap este 6 órakor lesz szentmise. A vasárnap délelőtti szentmise 9 óra helyett de. 11 órakor fog kezdődni templomunkban. Elsőpéntekenként este 7 órakor lesz Visegrádon szentmise.
  Csepregi Róbert atya, Dömös és Pilismarót eddigi plébánia kormányzója az Esztergomi Szemináriumban kapott új megbízatást, azonban vasárnaponként segíteni fog a szentmisék megtartásában és a gyóntatásban mind a három településen. Róbert atyát fogadjuk szeretettel!

  A részletes miserendet kifüggesztettük a hirdetőtáblára.

  Az új miserend kialakításánál nagyon sok szempontot kellett figyelembe venni úgy, hogy egyik települést se érje aránytalan hátrány. Kérjük mindenkinek a megértését!

 2. Az ukrajnai háborús helyzet miatt sokféle tárgyi és nem tárgyi segítségre is szükség van és lesz a következő hónapokban. Az ilyen jellegű felajánlásokat a Keresztelő Szent János Visegrád Alapítvány veszi nyilvántartásba. Nagyon fontos, hogy az adományokat nem gyűjtjük azonnal össze, hanem csak adatbázisba rögzítjük a felajánlásokat, hogy amikor ténylegesen szükség lesz rájuk, tudjuk, kihez lehet fordulni.

  Milyen segítségre számítunk?

  • Tárgyi felajánlások: babakocsi, gyermek- vagy felnőttruha, maradék tápszer, pelenka, takaró.

  • Nem tárgyi: például szállítás, gyerekvigyázás, korrepetálás biztosítása.

  • Munkalehetőség (alkalmi vagy tartós) felajánlása.

  • Szálláshely, albérlet biztosítása.

  • Szolgáltatások (pl. ingyen hajvágás, jogi tanácsadás)

  A felajánlásokat az alábbi e-mail-címen lehet megtenni név és cím megadásával: szentjanossegit [kukас] gmail [роnt] com

  Részletes tájékoztatás itt olvasható..

  A menekültek segítését célzó pénzadományt a Szent József perselybe lehet dobni.

 3. Az állami és egyházmegyei intézkedésekkel összhangban március 7-től, hétfőtől kezdve a maszkviselési és távolságtartási előírások a templomokban és egyházi közösségi terekben is érvényüket veszítik.

 4. Ferenc pápa és Péter főpásztorunk felhívásához csatlakozva kérjük, hogy minden este 8 órakor (vagy más alkalmas időpontban) fohászkodjunk a béke ajándékáért az alábbi ima szavaival:

  Urunk Jézus Krisztus, az Örök Atya Fia,
  küldd el most Lelkedet az egész földre.

  A Szentlélek éljen minden nép szívében,
  hogy megmeneküljenek a romlástól,
  a pusztulástól és a háborútól.

  Minden nemzet Édesanyja, a boldogságos Szűz Mária, legyen a mi közbenjárónk. Ámen”

  Az imádság szövegét kihelyeztük a padokra, vigyük haza otthonunkba.

 5. Összefogás a háború elől menekülő embertársaink megsegítésére:
  Részletes tájékoztatás itt.

 6. Köszönjük a templom perselyébe dobott adományokat, és azt is, hogy egyre többen banki átutalással fizetik egyházközségi hozzájárulásukat. Isten fizesse meg!

 • Föliratkozás hírlevélre

  Ha szeretne rendszeres értesítéseket kapni a plébánia híreiről, aktális programjairól, itt feliratkozhat a plébánia emailes listájára. A leiratkozáshoz elegendő az email címet megadni.

  E-mail:

  Vezetéknév

  Keresztnév

  A hírlevél üzemeltetője: https://lev-lista.hu

RÖVID HÍREK

TÁMOGATÓINK

 • 2020.08.01

  MFP 2020
 • 2020.02.01

  MFP 2019
`