Visegrád látkép

Hirdetéseink

Évközi 30. vasárnap

2021. október 24.

 1. A múlt vasárnapi missziós gyűjtés 103.775 Ft-ot ered-ményezett. Hálásan köszönjük a nagylelkű adományokat!

 2. Hálás köszönetet mondunk mindazoknak, akik a múlt szombati bérmálás, pad- és házszentelési ünnep előkészítésében és szervezésében bármilyen módon közreműködtek.

 3. A bérmálkozókat kérjük, hogy a mise után a sekrestyében vegyék át a szentség felvételét tanúsító emléklapjukat.

 4. Heti ünnepeink: Hétfőn Szent Mór püspök emléknapja,
  csütörtökön Szent Simon és Szent Júdás apostolok ünnepe lesz.

 5. Október hónapban, Mindenszentek ünnepén és halottak napján az esti szentmisék előtt közösen imádkozzuk a rózsafüzért. Kezdés ½ 6 előtt 5 perccel. Kedden és csütörtökön egyénileg imádkozzuk a szentolvasót.

 6. A temetőben a legtöbb sírhely gondozott és megváltása is rendben van. A sírhelyek körülbelül -ének érvényessége azonban lejárt. Kérjük, hogy akinek hátraléka van, fáradjon be a plébániára hivatali időben, ahol újraválthatja a sírhelyet vagy lemondhat róla fizetési kötelezettség nélkül.

 7. A november eleji ünnepi szertartásrendet a hirdetőtáblán olvashatjuk.

 8. A polgári év utolsó negyedébe léptünk. Aki még nem fizette be egyházi hozzájárulását (adóját), ne feledkezzen meg róla!

 9. Továbbra is várjuk önkéntesek jelentkezését, akik hétvégéken vagy hét közben részt vállalnának a sekrestyési feladatokban (misék, esküvők, temetések, keresztelők előkészítése, a liturgikus ruhák, eszközök gondozása, virágok beszerzése). 3-4 jelentkező esetén be tudnánk osztani a feladatokat úgy, hogy senkire se essen túl nagy teher. A templom rendszeres takarításához is nagy szükségünk van segítő kezekre.

Régebbi, de még aktuális:

 1. Draxlerné Annának hálás szívvel mondunk köszönetet a templom javára kifejtett, sokoldalú szolgálatáért, amelyet hosszú éveken keresztül egyedül az Isten iránti szeretettől vezérelve, lelkiismeretesen, gondosan, alázattal végzett. Kívánjuk és imádkozunk azért, hogy új otthonában is a Jóisten gazdag áldása kísérje!

 2. A Magyar Püspöki Konferencia döntése értelmében és az állami enyhítésekkel összhangban a szentmiséken és közösségi programokon július 4-től megszűnik a maszkviselési kötelezettség. A kézfertőtlenítés továbbra is ajánlott. A járvány elleni védekezésben továbbra is legyünk éberek. Tegyünk meg mindent, hogy megelőzzünk egy őszi negyedik hullámot: aki még nem tette meg, vegye fel a védőoltást, és buzdítsa erre a családtagjait, ismerőseit is.

 3. A védőoltás felvételére továbbra is mindenkit biztatunk. Bár a harmadik hullám lecseng, aggodalomra ad okot az indiai mutáns, amely a nálunknál is jobban átoltott Angliában gyorsan terjed azok körében, akik nem kapták meg a vakcina mindkét adagját. Oltakozni most kell, mert ha elterjed az új variáns, már késő lesz. Az új, agresszív variáns ellen csak két védőoltás ad védelmet. Nem tanácsos őszig várni, mert a védettség csak hónapok alatt alakul ki. Az oltással nemcsak magunkat védjük, hanem segítünk elkerülni egy negyedik, őszi járványhullámot is.

 4. Köszönjük a templom perselyébe dobott adományokat, és azt is, hogy egyre többen banki átutalással fizetik egyházközségi hozzájárulásukat. Isten fizesse meg!

 5. Pénteken, március 19-én, Szent József ünnepén Ferenc pápa kezdeményezésére elkezdődött a család tematikus éve. Várjuk a kedves hívek ötleteit, javaslatait, hogy a tematikus évben milyen kezdeményezésekkel tudnánk elősegíteni a családok összetartását, lelki fejlődését.

 • Föliratkozás hírlevélre

  Ha szeretne rendszeres értesítéseket kapni a plébánia híreiről, aktális programjairól, itt feliratkozhat a plébánia emailes listájára. A leiratkozáshoz elegendő az email címet megadni.

  E-mail:

  Vezetéknév

  Keresztnév

  A hírlevél üzemeltetője: https://lev-lista.hu

RÖVID HÍREK

SZENTMISE KÖZVETÍTÉS

LELKI TÁPLÁLÉK

COVID-19

TÁMOGATÓINK

 • 2020.08.01

  MFP 2020
 • 2020.02.01

  MFP 2019
`